Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Fedora Programy RSS
Pan
Czytnik grup dyskusyjnych.

Announcement

2006-06-03, 10:40 by gajownik
Subject: Zanim coś napiszesz...
Witamy w naszych niskich progach ;-)

Zanim coś napiszesz na forum:
1. zapoznaj się z Wiki i FAQ a także Poradnikiem - są tam odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania
2. skorzystaj z forumowej wyszukiwarki i/lub Google - jest spora szansa, że ktoś już rozwiązał Twój problem
3. uaktualnij cały system
4. przeczytaj regulamin oraz tekst na temat mądrego zadawania pytań
5. jeśli masz jakiś problem, przekaż nam o nim odpowiednią ilość informacji - jak na razie nie potrafimy jeszcze wróżyć z fusów
6. dla każdego nowego problemu twórz osobny wątek używając jednak zdrowego rozsądku
7. nie pisz niczego, czego wstydził(a)byś się przed swoją mamą ;-)

Życzymy miłej zabawy - zespół fedorapl.org
Create new thread · Reply
Reply · Quote Kamil K #1 ()
since Oct 2006 · 14 posts
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
Subject: Pan
Mam problem z tym programem w FC6, pod piątką wszystko ładnie działało, fakt że teraz dali wersję beta. Chciałem go skonfigurować, niestety zbytnio wszystko pozmieniali i stare konfigi się nie nadają. Teraz jak podłączam się do serwera to ściąga mi nagłówki/nazwy grup, no i niby wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że właśnie wyłączyłem ten program, po 16h ściągnęło się 31milionów nazw/nagłówków i końca nie widać. Przeglądam bug trakera dla tego programu, jednak nic jeszcze nie znalazłem na ten temat, no poza tym że jest jakiś błąd, który sprawia że nazwy grup się nie zapisują. Może ktoś używa ten program i spotkał się z tym błędem(?), a jak tak to jak go rozwiązał?

PS: chyba sam sobie odpowiedziałem na pytanie, to najprawdopodobniej przez ten błąd o którym wspomniałem, przez niego Pan siciąga na nowo te same grupy  :-/
This post was edited on 2006-11-03, 23:22 by Kamil K.
Reply · Quote gajownik #2 ()
User title: GNU fanatic!
since May 2006 · 206 posts · Location: Bytom
Group memberships: Administratorzy, Użytkownicy, Zespół fedorapl.org
SOA#1 :P

Zasubskrybowałem tylko odpowiednie grupy, a nagłówki ściąga tylko jak przechodzę na daną grupę. Używam pan-0.117-2.fc6.
Get counted!
Do rozwiązywania problemów z Fedorą służy forum!
SM/Fx/M + AdBlock Plus + Adblock Filterset.G Updater == [Image: http://browsehappy.com/buttons/bh_80x15.gif]
Reply · Quote Kamil K #3 ()
since Oct 2006 · 14 posts
Group memberships: Użytkownicy
Quote by gajownik:
SOA#1 :P

Zasubskrybowałem tylko odpowiednie grupy, a nagłówki ściąga tylko jak przechodzę na daną grupę. Używam pan-0.117-2.fc6.

Dałem sobie spokój i skonfigurowałem Evolution.

Co do "SOA#1" może trochę wyjaśnienia. Wersja ta sama, konfiguracji tyle co nic, po prostu trzeba wybrać sobie serwer, news.tpi.pl. W tym momencie powinna się ściągnąć lista grup z serwera, no i się ściąga 31 milionów i to muszę przerwać. W Evolution i w Thunderbirdzie ta lista ściąga się momentalnie. Trudno poczekam na nowsza wersję. Tak to chyba już jest z tymi wersjami beta.

PS: dziś zaktualizowałem Pan do wersji 0.118, wszystko dobrze działa.
This post was edited on 2006-11-06, 09:57 by Kamil K.
Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Reply
Go to forum