Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Fedora Sprzęt i sterowniki RSS
Uruchomienie kompozycji wizualnych (Efekty pulpitu)

Announcement

2006-06-03, 10:40 by gajownik
Subject: Zanim coś napiszesz...
Witamy w naszych niskich progach ;-)

Zanim coś napiszesz na forum:
1. zapoznaj się z Wiki i FAQ a także Poradnikiem - są tam odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania
2. skorzystaj z forumowej wyszukiwarki i/lub Google - jest spora szansa, że ktoś już rozwiązał Twój problem
3. uaktualnij cały system
4. przeczytaj regulamin oraz tekst na temat mądrego zadawania pytań
5. jeśli masz jakiś problem, przekaż nam o nim odpowiednią ilość informacji - jak na razie nie potrafimy jeszcze wróżyć z fusów
6. dla każdego nowego problemu twórz osobny wątek używając jednak zdrowego rozsądku
7. nie pisz niczego, czego wstydził(a)byś się przed swoją mamą ;-)

Życzymy miłej zabawy - zespół fedorapl.org
Create new thread · Reply
Reply · Quote JacobTheLiar #1 ()
No profile available.
Link to this post
Subject: Uruchomienie kompozycji wizualnych (Efekty pulpitu)
Witam,
chciałbym uruchomić "Efekty pulpitu" na swojej maszynie, niestety nie wiem jak to zrobić, grafika została wykryta przez system poprawnie (bynajmniej tak mi się wydaje) mam kartę SIS 661+ i driver został wybrany jako SIS monitor lcd 1024x768. Niestety przy próbie włączenia efektów wyskakuje komunikat, że nie można włączyć kompozycji.

Jestem totalnie zielony jeżeli chodzi o systemy linux i zaczynam z nimi drogę więc proszę o pomoc, najlepiej kroczek po kroczku.

Z góry dzięki...
Reply · Quote JacobTheLiar #2 ()
No profile available.
Link to this post
Aha dodam, że mam fedora 9 z CHIP 09/2008
Reply · Quote harmageddon #3 ()
since Sep 2008 · 7 posts
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
Powiem szczerze, ze z karta SIS niewiele (nic?) niestety zdzialasz jesli chodzi o grafike 3D. ATI, Nvidia, moze niedlugo (miejmy nadzieje) VIA. Ale o SIS na dzien dzisiejszy niestety zapomnij o jakichkolwiek efektach.
"Given enough eyeballs, all bugs are shallow"
Eric Raymond, The Cathedral and the Bazaar: Musings on Linux and Open Source by an Accidental Revolutionary
Reply · Quote patstar4466 #4 ()
No profile available.
Link to this post
Subject: xp
powiem tak najlepiej spróbuj na innym windows na xp albo troche starszym bo twoja karta niezależy do najnowszych albo kup sobie nową katre np chodzby geforce 256 mb zapłaćisz około 130 a jak dobrze poszukasz to znajdziesz nawet za poniżej 100 zł takie karty spadły z cen ponieważ są już 1g i większe zresztą sam sprawdz na alegro uzbierasz sobie stówke i kopozycje wiualne masz jak w banku niewarto kąbinowć jak się nieda bo wychodzą błędy poprostu coś jest za słabe najlepszym według mnie rozwiązaniem jest kupno karty acha jeśli chodzi o linuxsa to lepiej go zmień na najlepsze oprogramowanie czyli xp 87%ludzi w polce używa tego oprogramowania i są zadowolenie ja mam też xp i jest wszystko ok.pozdro
Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Reply
Go to forum