Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Fedora Administracja systemu RSS
Fedora 9 i nowy gdm

Announcement

2006-06-03, 09:40 by gajownik
Subject: Zanim coś napiszesz...
Witamy w naszych niskich progach ;-)

Zanim coś napiszesz na forum:
1. zapoznaj się z Wiki i FAQ a także Poradnikiem - są tam odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania
2. skorzystaj z forumowej wyszukiwarki i/lub Google - jest spora szansa, że ktoś już rozwiązał Twój problem
3. uaktualnij cały system
4. przeczytaj regulamin oraz tekst na temat mądrego zadawania pytań
5. jeśli masz jakiś problem, przekaż nam o nim odpowiednią ilość informacji - jak na razie nie potrafimy jeszcze wróżyć z fusów
6. dla każdego nowego problemu twórz osobny wątek używając jednak zdrowego rozsądku
7. nie pisz niczego, czego wstydził(a)byś się przed swoją mamą ;-)

Życzymy miłej zabawy - zespół fedorapl.org
Create new thread · Reply
Reply · Quote marta #1 ()
for 2 weeks · 2 posts
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
Subject: Fedora 9 i nowy gdm
Witam (jestem tu po raz pierwszy), czy może komuś udało się przedrzeć przez configurację ekranu logownia? Czy możliwe jest, by kolejni użytownicy nie dopisywali się do listy wyświetlanej na ekranie? Może komuś udało się znaleźć sposób na kasownie tej listy? Nie jest to miłe przy wielu użutkownikach. Pozdrawiam
Reply · Quote Stef #2 ()
since May 2006 · 303 posts
Group memberships: Administratorzy, Użytkownicy, Zespół fedorapl.org
Po krótkich i niezbyt dokładnych poszukiwaniach: wygląda na to że zostało to w wersji z f9 usunięte.. zobacz GDM 2.22 Configuration - natomiast blokowanie wyświetlania całej listy jest nadal możliwe, ew. możesz przesiąść się na kdm albo coś w tym stylu.
Reply · Quote marta #3 ()
for 2 weeks · 2 posts
Group memberships: Użytkownicy
Posiedziałam sobie na tej stronie trochę i niestety nic nie wysiedziałam. A jak można zabłokować całą listę razem z NIS - owymi użytkownikami (ech bez NIS - owych też nie wiem)? Może coś jeszcze dopiszą do dokumentacji i mnie oświeci. Poczekamy.
Reply · Quote Stef #4 ()
since May 2006 · 303 posts
Group memberships: Administratorzy, Użytkownicy, Zespół fedorapl.org
To powinno dać się ustawić poprzez ustawienie wartości klucza /schemas/apps/gdm/simple-greeter/disable_user_list na TRUE tyle że coś jest chyba namieszane w standardowej paczce dla f9 i nie działa (za to dla f10 już jak najbardziej, od 1:2.22.0-6).

Na mój gust najszybciej będzie jak zgłosisz buga o włączenie takiego patcha do gdma dla f9 lub zainstalujesz sobie motyw dla gdm bez przeglądarki użytkowników..
Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Reply
Go to forum