User title: Free Software Fighter!
since May 2006 ·
71 posts · Location: Żyrardów → Łódź
Group memberships: Moderatorzy, Użytkownicy, Zespół fedorapl.org
Quote by rzymianin on 2008-05-03, 12:55:
Czy planujecie w tym roku Fedora Open Days?
Więcej informacji znajdziesz na forum http://www.fedora.pl/ , tam wszystko odbywa się ponad "sztucznymi ideologicznym podziałami". Tutaj są tylko odmieńcy. 
Choć z moich wiadomości wynika, że tak, FOD się odbędzie. Cytując DanseMakabre:
Quote by DanseMakabre:
Wstępnie na przełom maja i czerwca zaplanowane są FOD (Fedora Open Days). Poszukujemy prelegentów. Tematyka powinna obejmować Fedorę, Linuksa, Open Source, czy ogólnie FLOSS. Przykładowe tematy: opowieści o społeczności, jej planach; "modne" języki programowania, jak python czy ruby (+railsy); usługi serwerowe (pozostałe też); SELinux; środowiska graficzne i ich usprawnianie (compiz, KDE4?); w zasadzie wszystko co przychodzi Wam na myśl. Jeśli nie jesteście w stanie przeprowadzić prelekcji, możecie również podzielić się pomysłem na ciekawy temat wykładu. Jestem wdzięczny za uwagi i propozycje.
Najprawdopodobniej konferencja odbędzie się w tym samym miejscu co w zeszłym roku, tj. Politechnika Krakowska. Najprawdopodobniej przy udziale CLUG-u. Najprawdopodbniej będzie też Telewizja Krakowska (nie wiem czy to Krakowski oddział TVP czy coś innego). Najprawdopodbniej będzie to 31 Maja - 1 Czerwca.
Strona FOD-u to http://www.fod.org.pl/ , serwer na którym strona się znajduję podłączony jest do 1GB/s interenetu, którym gospodaruje DanseMakabre.
Dalej cytując DanseMakabre
Quote by DanseMakabre:
Oficjalnie organizatorami, poza mną, są także McGiwer i Karlik. Być może do tego dołączy sponsor - B2B.
Wiem też, że poszukiwany/poszukiwana jest:
- jakiś web-masta, który skleci stronę FOD-u,
- kamerzysta z kamerą (najlepiej HD ;-P),
- Grafik, który skleci jakieś ulotki, plakaty, broszury, etc,
- Nadal poszukiwani są prelegenci, choć co do wyboru tematu trzeba się zgłosić, gdyż agenda jest pod ścisłą ochroną ABW, CBA, CBŚ i BOR.

This post was edited on 2008-05-04, 15:55 by
alienjr.