Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Forum Propozycje, uwagi i błędy RSS
" This post was identified as spam and will not be saved "

Announcement

2006-06-03, 10:40 by gajownik
Subject: Zanim coś napiszesz...
Witamy w naszych niskich progach ;-)

Zanim coś napiszesz na forum:
1. zapoznaj się z Wiki i FAQ a także Poradnikiem - są tam odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania
2. skorzystaj z forumowej wyszukiwarki i/lub Google - jest spora szansa, że ktoś już rozwiązał Twój problem
3. uaktualnij cały system
4. przeczytaj regulamin oraz tekst na temat mądrego zadawania pytań
5. jeśli masz jakiś problem, przekaż nam o nim odpowiednią ilość informacji - jak na razie nie potrafimy jeszcze wróżyć z fusów
6. dla każdego nowego problemu twórz osobny wątek używając jednak zdrowego rozsądku
7. nie pisz niczego, czego wstydził(a)byś się przed swoją mamą ;-)

Życzymy miłej zabawy - zespół fedorapl.org
Create new thread · Reply
Reply · Quote marcYr #1 ()
User title: yr
since May 2006 · 108 posts · Location: Szczecin
Group memberships: Administratorzy, Użytkownicy, Zespół fedorapl.org
Show profile · Link to this post
Subject: " This post was identified as spam and will not be saved "
Chodzi mi o zastosowanie czegoś takiego:

[url=http://www.jakislink.pl]Nazwa wyświetlana zamiast długaśnego linku np. "Ciekawy artykuł"[/url]

Powyższa operacja identyfikowana jest jako spam.
Czy to potrzebne?

Chodzi np. o czytelność forum.
----> ;~`]
moją ulubioną formą rzeczywistości jest fikcja (...)
Reply · Quote Stef #2 ()
since May 2006 · 308 posts
Niby tego:
[url]http://www.jakislink.pl[/url]
jednocześnie nie wyłapuje? Czy może o coś innego chodzi? A może wcześniej usiłowałeś dodać sam odnośnik? Bo tak to trochę zgaduję..

Generalnie, uważam że wszystkie tego typu ustawienia powinny być według gustu grupy moderatorów (no i że tak powiem ich aktywności/wydajności).
Jak chcecie mogę wyłączyć i dla mnie sprawa nie będzie istniała (przynajmniej do czasu znalezienia pierwszego nie moderowanego śmiecia).

Aktualnie jest włączone dlatego że tak domyślnie chyba było.
Reply · Quote marcYr #3 ()
User title: yr
since May 2006 · 108 posts · Location: Szczecin
Mój post dotyczył tego > Posta <

... ale teraz jest OK - więc nie wiem czy zmieniłeś ustawienia czy to był jakiś błąd forum... albo mój :|
----> ;~`]
moją ulubioną formą rzeczywistości jest fikcja (...)
Reply · Quote adios #4 ()
User title: Antylopa GNU
since May 2006 · 189 posts · Location: Mielec
Group memberships: Administratorzy, Moderatorzy, Użytkownicy, Zespół fedorapl.org
Ecik miał podobny problem z tego co pamiętam. Myślę, że przy większej ilości userów to może być poważny problem dla nas.
Pierwsze kroki w Fedora Core - http://poradnik.fedorapl.org
adios.blog - http://adiospl.wordpress.com
Reply · Quote Stef #5 ()
since May 2006 · 308 posts
@marcYr:
No ja wiem czego to konkretnie dotyczy, tylko nie wiem czego (mniejsza czy ode mnie) oczekujesz.
Ponadto nie wiem w jakiej formie próbowałeś za pierwszym razem zapisać posta: czy sam odnośnik, czy razem z tymi dwoma linijkami na dole, itd.

Pytanie:
Czy to potrzebne?
jest raczej retoryczne, a z reszty trudno wywnioskować do czego zmierzasz..

W wolnej chwili przyjrzę się dokładniej zasadom działania wtyczki spamfilter bo to przez nią; sęk w tym że ustawień nie ma to to chyba żadnych więc raczej ciężko będzie regulować.

Jednak tak jak wcześniej napisałem, jeśli póki co moderatorzy zadeklarują że wolą radzić sobie z problem spamu bez wspomagaczy to z miejsca można to to wyłączyć.

@adios:
Jasne że może, tak jak również spam.
Jak powyżej zadeklarowałem wczytam się w tą wtyczkę, niemniej od moderatorów oczekiwałbym jaśniej formułowanych wskazówek odnośnie ich oczekiwań, niż to że coś może być problemem.

P.S.
Może to trochę na wyrost, mógłbym zwyczajnie wyłączyć i zamknąć od razu dyskusję, jednak to tak przyszłościowo..
Wraz z rosnącą ilością użytkowników i być może słabszym zorientowaniem w temacie pojedynczych osób, takie autorytarne decyzje mogą zostać coraz łatwiej przyjęte negatywnie, itd.. czego wolałbym, co chyba zrozumiałe, uniknąć.

P.P.S.
Czy faktycznie komunikat brzmi tak jak w temacie: " This post was identified as spam and will not be saved " (chodzi mi o te spacje przy cudzysłowach) czy to tylko taki zabieg stylistyczny?
This post was edited on 2007-03-26, 18:31 by Stef.
Reply · Quote adios #6 ()
User title: Antylopa GNU
since May 2006 · 189 posts · Location: Mielec
Group memberships: Administratorzy, Moderatorzy, Użytkownicy, Zespół fedorapl.org
Quote by Stef:
@adios:
Jasne że może, tak jak również spam.
Jak powyżej zadeklarowałem wczytam się w tą wtyczkę, niemniej od moderatorów oczekiwałbym jaśniej formułowanych wskazówek odnośnie ich oczekiwań, niż to że coś może być problemem.

Wg. mnie spamboty nam nie zagrażają (do czasu...), a SPAM wysyłany przez użytkowników to raczej rzadkość. Jednak poza tymi przemyślanieniami nie mam konkretnych pomysłów na rozwiązanie tej kwestii więc się nie wypowiadam...
Pierwsze kroki w Fedora Core - http://poradnik.fedorapl.org
adios.blog - http://adiospl.wordpress.com
Reply · Quote ecik #7 ()
User title: Paczker
since Sep 2006 · 49 posts · Location: Rybnik
Group memberships: Użytkownicy
In reply to post #4
Quote by adios on 2007-03-26, 15:41:
Ecik miał podobny problem z tego co pamiętam.

Owszem, problem występował w tym poście przy próbie podania adresu do bugzilli. Problem zniknął, gdy linka próbowałem dodać w edycji.
Paczker i fan Fedory
... moje zapiski...
... i strona na wiki
Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Reply
Go to forum