Subject: Dziwne praktyki na forach
Ostatnio coraz częściej widzę na forach że wyszukiwarki na nich są zabezpieczone na przeróżne sposoby.
Ostatnio nawet widziałem forum na których były trzy zabezpieczenia antyspamowe: "Wyszukiwanie dopiero po trzydziestu sekundach od wejścia na forum", "captcha", i "pytanie typu: ile jest 3x5" (<< no i nie mogłem skorzystać
)
I tak się zastanawiam jaki ro ma sens? Sam prowadzę forum i jestem niezmiernie szczęśliwy gdy User najpierw skorzysta z wyszukiwarki zanim się zamelduje (żeby jeszcze ta z SMF dobrze działała
).
Nie mam też nic przeciwko temu że boty wyszukiwarek indeksowały wyniki wyszukiwań.
Więc o co w tym chodzi ??
Ostatnio nawet widziałem forum na których były trzy zabezpieczenia antyspamowe: "Wyszukiwanie dopiero po trzydziestu sekundach od wejścia na forum", "captcha", i "pytanie typu: ile jest 3x5" (<< no i nie mogłem skorzystać
) I tak się zastanawiam jaki ro ma sens? Sam prowadzę forum i jestem niezmiernie szczęśliwy gdy User najpierw skorzysta z wyszukiwarki zanim się zamelduje (żeby jeszcze ta z SMF dobrze działała
). Nie mam też nic przeciwko temu że boty wyszukiwarek indeksowały wyniki wyszukiwań.
Więc o co w tym chodzi ??

neo_fox
Show profile
Link to this post