In reply to post ID 1617
Sterowniki w tej wersji chyba nie wspierają GF 2... Ona są raczej dla GF 3 i 4... Do GF 2 sa legacy...
pozdrawiam Zuk87
Linux registered user #371696
Linux registered user #371696

Tomasiek też ma GF2, zainstalował 96xx i mu działa. Sprawdzałem listę dla 96xx na stronie nvidi i ten sterownik wspiera GF2. Teraz (tak mi się wydaje) kwestia zmian w xorg.conf, tylko co zmienić?Quote by Zuk87:Sterowniki w tej wersji chyba nie wspierają GF 2... Ona są raczej dla GF 3 i 4... Do GF 2 sa legacy...

Można szczegóły?a próbowałeś wymusić modeline?
Quote by Thomas:Tomasiek też ma GF2, zainstalował 96xx i mu działa. Sprawdzałem listę dla 96xx na stronie nvidi i ten sterownik wspiera GF2. Teraz (tak mi się wydaje) kwestia zmian w xorg.conf, tylko co zmienić?Quote by Zuk87:Sterowniki w tej wersji chyba nie wspierają GF 2... Ona są raczej dla GF 3 i 4... Do GF 2 sa legacy...
Do GF2 jest inna seria (7xxx albo 8xxx).
z http://rpm.livna.org/ sądzę że jednak sterowniki z serii 96xx działają... tym bardziej że naprawdę nie kłamię - mam geforce 2 mx 400 z 64 MB na pokładzie... i działa compiz....The new 1.0-97xx series from nVidia drops support for any card with a chipset below NV30, such as all GeForce2 and GeForce4 cards. However don't worry! Livna has forked the original xorg-x11-drv-nvidia and kmod-nvidia packages to create ones named xorg-x11-drv-nvidia-96xx and kmod-nvidia-96xx. These will be kept at the 96xx series of drivers and the original driver will be updated to the 97xx series.
wpisz jako root gtf 1280 1024 85 - oczywiście podmieniając odpowiednio wartości wg twoich wymagań...Quote by "tomasiek":Modeline to wiesz skąd się wzięło? gtf 1280 1024 85 jako root i to co wyskoczy wkleiłem w miejsce które widzisz...