Subject: Same problemy
Na wstępie witam Was.
Problemy są następujące. Po instalacji Fc6 nie uruchamia się system w trybie graficznym, znika kursor i pojawia się czarny ekran. Z tego co się dowiedziałem, że Fc6 ma jakieś komplikacje z kartami Nvidi, więc zainstalowałem odpowiedni sterownik (mam geforce2 mx 400) zgodnie z instrukcją na rpm.livna.org
Następnie po każdym uruchomieniu komputera, nie pamięta już rozdzielczości i odświeżania, pomimo, że zapisuję ustawienia do xorg.conf (System->NVIDIA Display Settings->X Server Dispaly Configuration->Save to X Configuration File)
Szukałem, pytałem po innych forach, ale jakoś mało kto garnie się do dyskusji
Problemy są następujące. Po instalacji Fc6 nie uruchamia się system w trybie graficznym, znika kursor i pojawia się czarny ekran. Z tego co się dowiedziałem, że Fc6 ma jakieś komplikacje z kartami Nvidi, więc zainstalowałem odpowiedni sterownik (mam geforce2 mx 400) zgodnie z instrukcją na rpm.livna.org
yum install kmod-nvidia-96xx xorg-x11-drv-nvidia-96xx
nvidia-config-display enable
Sterownik się zainstalował, ale nadal sam tryb graficzny się nie uruchamia, zanim się pojawi czarny ekran daje Ctrl+Alt+F1 i loguję się w trybie textowym, a następnie startx, Xy się uruchamiają i nawet pojawia się logo Nvidi. Dalej... Przy rozdzielczości 1280x800 dopiero mogę ustawić odświerzanie na 75 Hz, wszystko wyżej, już tylko 60 Hz, nie da się wytrzymać nvidia-config-display enable
Następnie po każdym uruchomieniu komputera, nie pamięta już rozdzielczości i odświeżania, pomimo, że zapisuję ustawienia do xorg.conf (System->NVIDIA Display Settings->X Server Dispaly Configuration->Save to X Configuration File)Szukałem, pytałem po innych forach, ale jakoś mało kto garnie się do dyskusji

Thomas
Show profile
Link to this post