Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Forum Propozycje, uwagi i błędy RSS
[wiki] Strona Główna.

Announcement

2006-06-03, 10:40 by gajownik
Subject: Zanim coś napiszesz...
Witamy w naszych niskich progach ;-)

Zanim coś napiszesz na forum:
1. zapoznaj się z Wiki i FAQ a także Poradnikiem - są tam odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania
2. skorzystaj z forumowej wyszukiwarki i/lub Google - jest spora szansa, że ktoś już rozwiązał Twój problem
3. uaktualnij cały system
4. przeczytaj regulamin oraz tekst na temat mądrego zadawania pytań
5. jeśli masz jakiś problem, przekaż nam o nim odpowiednią ilość informacji - jak na razie nie potrafimy jeszcze wróżyć z fusów
6. dla każdego nowego problemu twórz osobny wątek używając jednak zdrowego rozsądku
7. nie pisz niczego, czego wstydził(a)byś się przed swoją mamą ;-)

Życzymy miłej zabawy - zespół fedorapl.org
Create new thread · Reply
Reply · Quote alienjr #1 ()
User title: Free Software Supporter
since May 2006 · 74 posts · Location: Żyrardów → Łódź
Group memberships: Moderatorzy, Użytkownicy, Zespół fedorapl.org
Show profile · Link to this post
Subject: [wiki] Strona Główna.
Its goal? The rapid progress of Free and Open Source software and content. Public forums. Open processes. Rapid innovation. Meritocracy and transparency. All in pursuit of the best operating system and platform that Free software can provide.

Brakuje mi tych kilka zdań na stronie głównej wiki.fedorapl.org.

Dla przykładu:
Zadaniem Projektu Fedora jest praca ze społecznością linuksową, by zbudować kompletną, wielozadaniową dystrybucję wyłącznie z oprogramowania Open Source (i Free Software?). Głównymi celami są także dynamiczny rozwój oprogramowania FLOSS oraz wolnej (czy otwartej?) treści, takiej jak dokumentacja, przewodniki, grafiki, filmy(?) i inne. Publiczne forum na temat tych rozwiązań. Otwarty proces rozwoju. A także przyśpiesznie prac nad rozwiązaniami innowacyjnymi w wolnym IT. Powierzenie istotnych spraw ludziom doświadczonym, wykształocnym i kompetentnym, których działania nie będą tajne wobec społeczności. Wszystko to, aby stworzyć najlepszy system operacyjny i platformę jaką Wolne Oprogramowanie jest w stanie dostraczyć.
?) Ewentualnie po polsku, albo po prostu FLOSS?
?) Nie wiem, czy jest jakaś różnica
?) ... instruktażowe?

Czy coś w tym stylu.. ;-)
Off Topic:
pojutrze pomyślę, teraz idę spać, a potem będę zajęty..
zachęcam do modyfikacji mojejego upośledzonego pseudotłumaczenia oraz innych propozycji jak oddać ducha tego wspaniałego projektu
Fedora GNU/Linux

Wolne Oprogramowanie, Wolna kultura
This post was edited on 2007-01-24, 01:15 by alienjr.
Reply · Quote gajownik #2 ()
User title: GNU fanatic!
since May 2006 · 206 posts · Location: Bytom
Group memberships: Administratorzy, Użytkownicy, Zespół fedorapl.org
Quote by alienjr:
Brakuje mi tych kilka zdań na stronie głównej wiki.fedorapl.org.

Każdy użytkownik forum ma prawo modyfikacji wiki, więc się nie krępuj i działaj ;-)

Teoretycznie każdą stronę można komentować jak w mediawiki, ale nie poprawiłem jeszcze skina i nie widać odpowiednich linków. W sumie to się zastanawiam czy nie lepiej by było robić komentarze jakoś na forum - poruszane problemy byłyby lepiej widoczne. Wymagałoby to jednak jakiegoś zintegrowania wiki i forum.

Co do tekstu to przetłumaczyłbym na polski "Open Source (i Free Software?)" (Wolnego i Otwartego Oprogramowania).
Get counted!
Do rozwiązywania problemów z Fedorą służy forum!
SM/Fx/M + AdBlock Plus + Adblock Filterset.G Updater == [Image: http://browsehappy.com/buttons/bh_80x15.gif]
Reply · Quote DanseMakabre #3 ()
User title: The fallen one
since May 2006 · 166 posts · Location: Mielec → Kraków
Group memberships: Administratorzy, Użytkownicy, Zespół fedorapl.org
Fajnie, że się zajmiesz stroną główną wiki. O ile dobrze pamiętam, to napisałem to wszystko "z buta" i nie wnosiłem żadnych poprawek. Gdzieś tam w mózgu wciąż mi tkwi, że jest to jedna z pierwszych koniecznych zmian na wiki :)
[Image: http://img131.imageshack.us/img131/6453/fedoracoregt6.jpg]
[Image: http://img160.imageshack.us/img160/1940/prisonbreak2id2.gif]
Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Reply
Go to forum